• banner

Bédana piano digital sareng tradisi

Ngabandingkeun sareng piano tradisional, piano digital kirang nyusahkeun, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta nyolok; nyalametkeun anjeun tina nyetél piano. Sareng sababaraha modél portabel piano digital tiasa diangkut iraha waé. Ieu sampurna pikeun jalma ngora anu resep piano, tapi kedah sering ngalih, atanapi bahkan ngalih ka kota sanés! Pagawean sareng kahirupan parantos sibuk pisan, dina jadwal anu ketat, anjeun ogé ngaharepkeun nyéépkeun waktos sakedik pikeun maénkeun piano, pikeun nyugemakeun minat sakedik anjeun. Malah damel di lembur dugi ka wengi di bumi wengi, ku insomnia; tangtu anjeun hoyong maénkeun langkung ti sababaraha menit. Piano digital tiasa langsung dilebetkeun kana headphone, henteu ngaganggu jalma sanésna saleresna mangrupakeun kaunggulan anu teu tiasa ditahan. Sareng sadaya ieu mangrupikeun hal anu piano tradisional moal tiasa nyayogikeun anjeun.

Disagigireun ti éta, piano digital langkung ngahibur. Sumawona rupa-rupa nada, reverb, langsung ngarekam sadayana ieu. piano digital tiasa dianggap alat input keyboard. Colokkeun USB kana komputer sareng anggo parangkat lunak sapertos Ivory American D, sareng Piano; anjeun ampir resep ngarobih piano anyar. Kami terang yén dina jaman Bach, teu acan aya piano modéren, sareng sadayana nganggo harpsichord. Janten, anjeun tiasa nyobian maénkeun watek anu sami sareng kualitas sora harpsichord, sareng sanaos keyboardna sapertos piano modéren, éta langkung caket sareng Bach tibatan anu nganggo piano tradisional. Kasenangan sapertos kieu mangrupikeun piano tradisional anu pernah tiasa disayogikeun. Piano digital tiasa didamel langkung selektif. Harga rélatif langkung handap, henteu kedah di tuning, henteu diropea.

Tapi, sok aya tapi. Piano digital tetep moal tiasa masihan anjeun jinis kombinasi sampurna industri sareng seni, rasa musik anu bersih sareng murni sapertos piano tradisional. Sami dina buku John berg, The Way to Watch, sanaos ngagaduhan gambar beresolusi tinggi ieu dina internét, urang masih mésér tikét hiber ka Paris pikeun ningali Mona Lisa aslina. Kusabab urang terang, éta leres, naon anu urang tingali dina layar, sanajan urang tiasa ngazum gede, ningali sadaya detailna, urang masih mikir yén éta henteu leres. Jalma-jalma rasional, tapi ogé beuki teu rasional, kuring resep piano digital, kusabab éta masihan kuring langkung senang, éta langkung dideukeutan tibatan piano tradisional. Tapi kuring sono kana piano tradisional dina waktos anu sasarengan, sabab kuring terang, éta kaéndahan mékanis, sareng sora anu resonasi —— sanajan éta perlu disaluyukeun deui.


Waktos Post: Jul-20-2021